Hvem er vi?

OM os og historien bag Sheltie4you

Så kunne Vi endelig få hund….

Året var ca. 2010, da en allergitest afslørende at Anja ikke længere var allergisk for hund og hendes barndomsdrøm om at blive hundeejer kunne gå i opfyldelse. På daværende tidspunkt var vores datter Nikita 6 år og Vi følte os klar til som familie at give en hund det den havde brug for. Vi arbejdede begge, men begge ikke i dag tid, så det ville ikke være mange timer et nyt lille familiemedlem evt. skulle være alene hjemme. 

Så gik debatten ellers i familien om hvilken hunderace skulle det være …hver vores ønsker og synspunkter var oppe at vende. Gennemgående var at Vi var enige om at Vi gerne ville have en hund der var nem at træne, som elskede at samarbejde, som kunne fungere i en børnefamilie, som havde et moderat aktivitetsbehov og som ikke var alt for stor. Der blev læst på nettet og undersøgt; processen tog vel omkring ½ år, før en race særligt sprang os i øjnene og blev beskrevet med lige præcis de egenskaber, Vi to voksne her især havde tænkt på. Racen var: Shetland Sheepdog.
Husker i skrivende stund også hvad der ellers sprang i øjnene ved denne race, det var dens udtryk. Et sødmefuldt, intelligent og mildt udtryk. Det gik for at sige det helt ærligt: lige i hjertet.

Herfra tog det fart og inden længe stod Vi med vores allerførste sheltie. Året var 2011.

Tanken om opdræt voksede i det stille derfra. Storforelsket i racen og en spirende lyst til at gøre det muligt for andre også at eje sådan en dejlig sheltie….navnet på vores kennel tog form, med tanken på at glæde andre med en sheltie. Vi lancerede hjemmesiden: Sheltie4you. DKK’s opdrætter uddannelse blev taget og der blev ansøgt om kennelmærke ved DKK. Men der gik nogle år før Vi var helt klar til at gøre idé til virkelighed.

Vores første kuld blev født i sommeren 2014.

I skrivende stund nærmer Vi os at det er 6 år siden Vi fik vores første kuld. Mangt og meget er lært og erfaret siden da. Vi nyder det af hele hjertet at opdrætte sheltier og nyder især også at følge vores opdræt, hvor Vi den dag i dag fx stadig har kontakt med ”kuld A”. Det er noget Vi er meget taknemmelige for.

Mangt og meget skal stadig læres og erfares, man er aldrig ”udlært” som opdrætter og det er også det der gør det utroligt spændende og udfordrende. Hvis Vi skal være tro mod vores mål at opdrætte: Racetypiske, sunde og velfungerende sheltier fra engelsk linje, er der ”mange bolde i luften” når der skal vælges avlspartner. Valget bliver taget ud fra det der virker til at være det bedste match i sin helhed, i forhold til vores målsætning i opdrættet og i forhold til at Vi overordnet ønsker at stile mod,- at forbedre næste generation, hvis det er muligt. Den perfekte sheltie ”all over” er  nemlig ikke født endnu, men den er beskrevet  fra “snude til halespids” i race standarden.

Ud over at opdrætte under kennelnavnet Sheltie4you er Vi en ganske almindelig familie på 3 (Erik, Nikita og Anja), som storelsker vores sheltier. De er en stor og vigtig del af vores familie og vores hverdag. Vi bor centralt I Kolding i gåafstand til skønne naturområder, hvor vores sheltier har mulighed for at slå sig løs i det fri. Sideløbende med at opdrætte og være en ganske almindelig sheltie ejer familie, med hvad der nu hører med til det, er Vi engageret i forskellige ting i forhold til racen, herunder Dansk Shetland Sheepdog Klub.

Anja har en ekstra hobby der har udviklet over årene. Det er at fotografere denne dejlige race. Der bliver flittigt taget billeder af egne sheltier, men muligheden for at fotografere andres griber hun også så snart hun ser muligheden. Det er blevet et kreativt frirum, hvor hun får en særlig mulighed for at udfolde sin passion for racen.

Det var overordnet lidt om os og historien bag Sheltie4you. Vores hvalpe opdrættes i det der går under betegnelsen ”Stue Opdræt” og Vi gør vores ypperste for at præge hvalpene bedst muligt fra fødslen og frem, så de har bagagen med sig til at blive velfungerende sheltier.

Kontakt os ved behov for at høre mere og døren står altid åben for besøg efter aftale.

Vores første sheltie