Hvem er vi?

Passionerede opdrættere med fokus på helheden og Tillid i hvalpekøb

Til sommer 2024 har Vi 10 års Jubilæum som opdrættere. Mange glæder rigere med denne skønne race og mange erfaringer rigere også, med hvad der er vigtigt for os og vigtigt at prioritere i opdræt af sheltier.

Kerne tanken omkring det at opdrætte sheltier er for os at glæde andre med en sheltie og en stor passion for racen. Om de bliver ”stjerner” på udstilling, i rally, i agility mv. er for os ikke det vigtigste. Det vigtigste er de sheltier Vi opdrætter får et godt og aktivt liv som matcher deres racemæssige og individuelle behov. I en balance, mellem aktivitet og også ro til at slappe af. En skøn tur ud i naturen, hvor man kan løbe frit, har lige så stor en værdi for en sheltie jf. dens behov, som en tur på træningspladsen. Sheltien levede oprindeligt med stor frihed i naturen på Shetlands øerne og var en intelligent og loyal familie hund.

Vi har som opdrættere fokus på at opdrætte racetypiske, sunde og afbalancerede sheltier, der er rustet til livets udfordringer. Vi får ca. 1-2 kuld om året.  Vores sheltier er en vigtig del af vores familie først og fremmest, -elskede familie hunde. Dem Vi “gemmer på” til opdræt er dem Vi ved har racemæssige kvaliteter, som Vi gerne vil fastholde og bygge videre på.

Vi prioriterer det afbalancerede temperament højt i vores opdræt, hvorfor Vi lægger stor vægt på at det er det rette match mellem forældredyr jf. at tilstræbe at fastholde dette, hos den kommende generation af sheltier. Det er godt for den enkelte sheltie, for at kunne leve i et moderne samfund og trives bedst muligt. Det er også rart for dig som sheltie ejer. Vi tror også på det er en force, hvis man vil lidt mere end sørge for ens sheltie har en god og aktiv hverdag fx rally, agility mm.

Vi værdsætter meget kontakten med vores hvalpekøbere, hvor Vi har mulighed for at følge vores opdræt videre i livet. Først og fremmest fordi det er en stor glæde for os. Det har blandt andet også den side gevinst, at Vi får mulighed for at evaluere vores opdræt, -er der nogle ting Vi bør være opmærksomme på i vores videre prioriteringer i avlsarbejdet. Vi lægger vægt på, at man føler Vi er opdrættere man kan have tillid til og at Vi prioriterer fx den gensidige tillid højt, før en aftale om køb af hvalp hos os er endelig. Alle skal have “den gode mave fornemmelse” og Vi vil vores hvalpekøbere skal føle, at de altid kan henvende sig med stort og småt.

Vi har taget det valg at opdrætte på engelske linjer, da det er de linjer der har de egenskaber Vi elsker og ønsker at bygge vores opdræt på.

Kontakt os gerne, for at få svar på yderligere spørgsmål, -om os og/eller om racen.

Man er velkommen til uforpligtende besøg hos os efter nærmere aftale.

Anja og Erik, Kennel Sheltie4you

Anja med Misty og Aslan, Søskende efter vores elskede Faith

Vi er Faith evigt taknemmelig for, at hun muliggjorde starten på sheltie4you
og at hun bidrog med at føre sine rigtig gode race egenskaber videre til de næste generationer.