Om Sheltien/Shetland Sheepdog


Sheltien en charmerende, smuk, loyal, intelligent, kærlig og blid hyrdehund. Den er god til børn, andre dyr og andre racer, netop i kraft af sit blide temperament, og egner sig dermed godt som familie hund.

I forhold til sin familie, og velkendte mennesker, er sheltien meget hengiven, -den følger dig helst, hvor end du går hen. Sheltien kan være reserveret overfor fremmede, men tendensen er efterhånden pga. avl på mentalt sunde sheltier, at sheltien er mere åben i kontakten med fremmede.

Sheltien er særlig kendt for evne til at samarbejde og løse opgaver, hvorfor sheltier ofte ses i konkurrencer som ex. agility, lydighed og dogdancing. Vil man eje en sheltie, så vil den elske at du giver den mulighed for at udfolde sine evner, i forhold til opgaveløsning og samarbejde, ex. til lydighedstræning. Ja og du vil glæde dig over at din kvikke og opmærksomme sheltie, er en ren fornøjelse at træne med.

Sheltien har brug for frihed, - en glad sheltie er en sheltie,der jævnligt får mulighed for at løbe frit på en gåtur. Det er vigtigt at sheltien får lov at udfolde sig fysisk, for at holde sig fit og være i mental balance.

Det som mange spørger til omkring sheltien er pelsplejen, for umiddelbart kan det jo virke til en krævende opgave når man ser den smukke, lange og tykke pels.

Overaskende nok kræver sheltien,ikke meget pelspleje. Den bør børstes og trimmes på bestemte områder af kroppen jf. vejledning for racen, minimum hver 14. dag,- optimalt en gang om ugen.

Plejer du din shelties pels, så er den i sig selv "smudsafvisende" og kulde/varme isolerende. Særligt omkring naturlig fældning ca. 2 x om året hos voksne sheltier, er det vigtigt at børste oftere af hensyn til sheltiens velvære . Her kan det være en fordel at vaske pelsen for nemmere at få børstet løse hår ud.En uplejet pels giver hudproblemer og der dannes filtrer i pelsen, som giver ubehag.

 

We leave a part of our soul in our dogs!